Budoucnost prostoročasu

5 0

Budoucnost prostoročasu

Doporučená cena: 279 

Sleva: 20 %

Ušetříte: 56 

Cena pro Vás: 223 

Dostupnost: Rozebráno

Hlídací pes:

ParametryBudoucnost prostoročasu

Druh zboží:Kniha

Vydavatel/výrobce:Mladá fronta

Počet stran:176

Vazba:Vázaná s přebalem

Rozměry:130 x 200

Kód:9788020414335

EAN:9788020414335

ISBN:978-80-204-1433-9

Rok vydání:2009

Edice:Kolumbus

Jazyk:Česky

Soubor esejů se stejným námětem: současné fyzikální teorie o prostoru a čase Krátký úvod do historie fyzikálních teorií spojených s prostoročasem od Richarda Price, teoretika z oddělení fyziky na University of Utah, připravuje jeviště pro vědecká objasnění a myšlenky známých vědců. Igor Novikov, ředitel Centra pro teoretickou astrofyziku v dánském NORDITA, pojednává o cestování v čase a objasňuje, jak se vyhnout paradoxům při cestování do minulosti. Stephen Hawking, profesor matematiky v Cambridge a jeden z nejznámějších vědců na světě, ukazuje, proč je takové cestování nemožné. Kip Thorne se pokouší cestovat do budoucnosti za pomoci astronomie gravitačních vln. Poslední dva eseje se poněkud odlišují od ostatních, protože nepodávají vědecká vysvětlení. Timothy Ferris, vynikající novinář a popularizátor vědy, vypráví, jak je nezbytné a zároveň obtížné popularizovat vědu. Alan Lightman, přední fyzik se zálibou v psaní, má zkušenost s vědeckou i uměleckou tvorbou, je oprávněn ve svém eseji srovnávat tyto dva rozdílné typy kreativity.

Jméno
Hodnocení
Recenze
Odeslat recenzi

Odeslat příteli Tisk produktu

PODOBNÉ KNIHY

DALŠÍ PODOBNÉ KNIHY

Novinky e-mailem

Přejete-li si dostávat naše knižní novinky, stačí vyplnit Váš e-mail.

Nabídka pro knihovny

Získejte výraznou SLEVU na všechny tituly Mladé fronty.

VÍCE INFORMACÍ

Knižní klub

Tradiční program pro zástupce škol s nabídkou knih zlevněných o 20 - 50 %

výhody klubu
Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Vaši uživatelskou spokojenost. Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek.Více informací o použití cookies.
OK