Objednávka

Pečeme chleba a pečivo

Pečeme chleba a pečivo
Tištěná kniha

90 % (4 Hodnocení)

Pečeme chleba a pečivo

90 % (4 Hodnocení)

Tištěná kniha - brožovaná

rok vydání 2010

120 Kč

Běžná cena 165 Kč

Ušetříte 45 Kč

Vyprodáno

Podrobnosti

  • Nakladatel
  • Kategorie
  • Výška
    • 210.00 mm
  • Šířka
    • 150.00 mm
  • Hloubka
    • 10.00 mm
  • Hmotnost
    • 0.16 kg
  • Jazyk
    • čeština
  • Počet stránek
    • 104
  • Typ vazby
    • brožovaná
  • Ean
    • 9788087156575
  • ISBN
    • 9788087156575

O knize

Snad každý zná ten slastný pocit, když se zakousne do čerstvého chleba nebo rohlíku či vánočky. Chlebu se odnepaměti říká Boží dar a je jednou z nejdůležitějších potravin po celém světě. Jedí ho všichni bez rozdílu majetku či povolání. Je jedním z nejčastějších motivů v lidové slovesnosti, písních a úslovích. Pro nás...
Snad každý zná ten slastný pocit, když se zakousne do čerstvého chleba nebo rohlíku či vánočky. Chlebu se odnepaměti říká Boží dar a je jednou z nejdůležitějších potravin po celém světě. Jedí ho všichni bez rozdílu majetku či povolání. Je jedním z nejčastějších motivů v lidové slovesnosti, písních a úslovích. Pro nás Slovany býval dokonce...
Snad každý zná ten slastný pocit, když se zakousne do čerstvého chleba nebo rohlíku či vánočky. Chlebu se odnepaměti říká Boží dar a je jednou z nejdůležitějších potravin po celém světě. Jedí ho všichni bez rozdílu majetku či povolání. Je jedním z nejčastějších motivů v lidové slovesnosti, písních a úslovích. Pro nás Slovany býval dokonce nedílnou součástí vítacího obřadu. Chléb má spoustu podob podle toho, z jakých surovin se připravuje, byť základem je vždy mouka a voda. V našich krajích je nejobvyklejší a nejoblíbenější chléb kvašený, tj. takový, kdy se do těsta přidávají kvasnice čili droždí anebo kvásek, který způsobí kynutí čili nakypření. A výsledkem je zlatohnědý nadýchnutý bochník, šťavnatý chléb s křupavou kůrkou. Mňam, co říkáte? A kromě chleba existuje spousta dalších pekárenských dobrot, jako rohlíky či housky v různých podobách. Anebo nepřeberný sortiment sladkého pečiva, jež se konzumuje stále nebo u příležitosti významných událostí – vánočky, mazance, koláče všech druhů, bábovky, štrúdly, koblihy nebo velikonoční beránek... Mnohé z těchto dobrot se dostanou koupit v obchodech, ale není nad to vytvořit si je doma, podle vlastního gusta. Jak na to, jak připravit těsto a upéct kteroukoliv dobrotu z mouky, na kterou si vzpomenete či dostanete chuť, to poradí tato příručka. Její autorka Jana Rosa de Pauli je vyučenou pekařkou s bohatými praktickými zkušenostmi, jež korunovala vysokoškolským vzděláním. V současnosti působí jako učitelka odborného výcviku na Střední škole potravinářské a služeb v Brně a vychovala již desítky kvalifikovaných pekařů. Do této publikace shrnula veškerý um, kterého je zapotřebí k vytvoření dobrého chleba či jiného pečiva v domácích podmínkách. A připojila více než stovku receptů pečiva všeho druhu pro nejrůznější příležitosti.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

90%

(4 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

26.4.2017

7

Motto . pekařství je řemeslem z nejkrásnějších. Neexistuje země, kde by se chléb nepekl. Neexistuje domov, kde by chléb nevoněl. Neexistuje člověk, jemuž by se chléb přejedl. V knize najdeme rady a recepty na pečení chleba, různého pečiva ,ale i moučníků. Paní Jana je vyučenou pekařkou a zároveň učitelkou pekařského řemesla v Brně , v knize nás zasvěcuje do tohoto řemesla. Mám knihu již dlouho...
Motto . pekařství je řemeslem z nejkrásnějších. Neexistuje země, kde by se chléb nepekl. Neexistuje domov, kde by chléb nevoněl. Neexistuje člověk, jemuž by se...
Motto . pekařství je řemeslem z nejkrásnějších. Neexistuje země, kde by se chléb nepekl. Neexistuje domov, kde by chléb nevoněl. Neexistuje člověk, jemuž by se chléb přejedl. V knize najdeme rady a recepty na pečení chleba, různého pečiva ,ale i moučníků. Paní Jana je vyučenou pekařkou a zároveň učitelkou pekařského řemesla v Brně , v knize nás zasvěcuje do tohoto řemesla. Mám knihu již dlouho a ráda podle ní peču.
Číst více Číst více
28.12.2013

1

Naučila jsem se podle ní dělat výborný omládek, po kterém mi těsto kyne jedna radost :)))

Více od autora:

Autor Neuveden

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat