Objednávka

Křížovky s recepty z masa hovězího a telecího

Křížovky s recepty z masa hovězího a telecího
Tištěná kniha

Bez hodnocení

Křížovky s recepty z masa hovězího a telecího

Bez hodnocení

Tištěná kniha - brožovaná

rok vydání 2013

73 Kč

Běžná cena 99 Kč

Ušetříte 26 Kč

Vyprodáno

Podrobnosti

O knize

21. října 1919 se na oslavu prvního výročí samostatnosti Československé republiky jako polévka podával hovězí vývar v šálku. 28. dubna téhož roku se v Obecním domě koná hostina generála Pelléeho. Hlavním jídlem je Anglická svíčková jemně obložená. 11. července 1929 je na zámku v Lánech zámecké Déjeneur. Podává se mimo...
21. října 1919 se na oslavu prvního výročí samostatnosti Československé republiky jako polévka podával hovězí vývar v šálku. 28. dubna téhož roku se v Obecním domě koná hostina generála Pelléeho. Hlavním jídlem je Anglická svíčková jemně obložená. 11. července 1929 je na zámku v Lánech zámecké Déjeneur. Podává se mimo jiné Telecí jazýček...
21. října 1919 se na oslavu prvního výročí samostatnosti Československé republiky jako polévka podával hovězí vývar v šálku. 28. dubna téhož roku se v Obecním domě koná hostina generála Pelléeho. Hlavním jídlem je Anglická svíčková jemně obložená. 11. července 1929 je na zámku v Lánech zámecké Déjeneur. Podává se mimo jiné Telecí jazýček po zahradnicku. Telecí i hovězí má své místo na těch nejnoblesnějších stolech první republiky a má ho tam i dnes. Vedle těch nejrůznějších způsobů přípravy telecího nebo hovězího však určitě zvítězí svíčková. Vedle Richelieu, Colbert, Wellington nebo Dubarry vítězí však určitě Svíčková na smetaně. Na másle lehce osmahnuté, na kolečka nakrájené petržel, mrkev, celer a cibule, několik zrnek pepře, nové koření a kůra z půlky citronu, bobkový list, snítka tymiánu, na kostičky nakrájená slanina, trocha octa a trocha polévky. Svíčkovou pak v této společnosti dušenou do měkka vyjmeme a šťávu pak zahustíme kyselou smetanou a trochou rozkloktané hladké mouky. Hotovou omáčku pak zjemníme kouskem čajového másla. Věříme, že se nám těmito několika řádky povedlo navodit atmosféru prvorepublikové noblesy, a proto vám přejeme trochu inspirace z receptů této knihy a nakonec vám i všem vašim hostům slavnostní dobrou chuť.

Více od autora:

Autor Neuveden

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat