Podrobnosti
-
Nakladatel
Kategorie
-
Ilustrátor
-
Výška
- 211.00 mm
-
Šířka
- 148.00 mm
-
Hloubka
- 10.00 mm
-
Hmotnost
- 0.21 kg
-
Jazyk
- čeština
-
Počet stránek
- 160
-
Typ vazby
- brožovaná
-
Ean
- 9788087579145
-
ISBN
- 9788087579145
O knize
Mottem této svérázné knížky je výrok, že najde-li muž svobodu ve vlastní kuchyni, tak je svobodný navždy. Úvahy o vztazích mužů a žen v nemladém věku jsou základní myšlenkou publikace. Vznikla tak filozoficko-gastronomická kuchařka s nezbytnými recepty a příměsí drsného mužského šovinismu pro muže, pro něž není...
Mottem této svérázné knížky je výrok, že najde-li muž svobodu ve vlastní kuchyni, tak je svobodný navždy. Úvahy o vztazích mužů a žen v nemladém věku jsou základní myšlenkou publikace. Vznikla tak filozoficko-gastronomická kuchařka s nezbytnými recepty a příměsí drsného mužského šovinismu pro muže, pro něž není nenadálá samota ve zralém...
Mottem této svérázné knížky je výrok, že najde-li muž svobodu ve vlastní kuchyni, tak je svobodný navždy. Úvahy o vztazích mužů a žen v nemladém věku jsou základní myšlenkou publikace. Vznikla tak filozoficko-gastronomická kuchařka s nezbytnými recepty a příměsí drsného mužského šovinismu pro muže, pro něž není nenadálá samota ve zralém věku katastrofou, ale odrazem k další svobodě. Bez žen. Mohou být přizvány, ale jejich přítomnost je vhodná jen v případě, pokud jim bude péče o muže dělat radost a nebude jejich starostí. V duchu této kuchařky je muž ve své domácnosti nezávislý, není bezmocnou bytostí a snadnou kořistí. Nabízí velmi přímočarý princip přístupu k vaření - prvotní je odvaha vařit, druhou platformou je myšlenka, směr, mužský racionální přístup, nikoliv konkrétní recepty. Avšak na ně došlo - jsou uspořádány netradičně - hlavním konceptem jsou jídla do 20 a 30 minut. Odraziště je samozřejmě v kuchyni a zpracování tématu je celkově kontroverzní. Obligátní snímky plných talířů jídla skvěle nahrazují původní vynikající ilustrace předního českého kreslíře Emila Šourka. Kuchařka nabízí řadu receptů na italskou, čínskou, francouzskou a kosmopolitní kuchyni s českým přístupem - i českých originálů. Z ničeho se však nedělá věda.