Objednávka

Ryzce
Tištěná kniha

100 % (4 Hodnocení)

Ryzce

Tištěná kniha - vázaná s laminovaným potahem

rok vydání 2015

351 Kč

Běžná cena 399 Kč

Ušetříte 48 Kč

Skladem > 5 ks

Podrobnosti

O knize

Pokud si chcete pochutnat na vynikajících lahůdkách z ryzců, držíte v ruce správnou knihu. Naučí vás poznávat jedlé a také léčivé druhy ryzců, které u nás můžete v průběhu houbařské sezony najít. Vedle zasvěceného textu vám k tomu pomohou barevné fotografie šedesáti druhů a základní informace o dalších dvaceti u nás...
Pokud si chcete pochutnat na vynikajících lahůdkách z ryzců, držíte v ruce správnou knihu. Naučí vás poznávat jedlé a také léčivé druhy ryzců, které u nás můžete v průběhu houbařské sezony najít. Vedle zasvěceného textu vám k tomu pomohou barevné fotografie šedesáti druhů a základní informace o dalších dvaceti u nás běžně rostoucích...
Pokud si chcete pochutnat na vynikajících lahůdkách z ryzců, držíte v ruce správnou knihu. Naučí vás poznávat jedlé a také léčivé druhy ryzců, které u nás můžete v průběhu houbařské sezony najít. Vedle zasvěceného textu vám k tomu pomohou barevné fotografie šedesáti druhů a základní informace o dalších dvaceti u nás běžně rostoucích druzích ryzců. Součástí knihy je kuchařka s mnoha fotografiemi, osvědčenými recepty a odbornými radami, jak z nasbíraných ryzců připravit pro vás i vaše přátele výtečné kulinářské speciality.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

100%

(4 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

22.6.2023
Další kniha, u které nemohu říct nic jiného než že je úžasná a skvělá. Je to další nutná výbava k cestě za barevným a veselým košíkem, který si doneseme z lesa. Ryzce jsou velmi výtečné houby a nebojím se říct, že jsou stejně kvalitní jako hříbky. V knize je spousta popisů, někdy možná až moc odborných, ale já sama to beru jako vzdělávací formu, aby mozek neustrnul na místě. Ve výsledku se stejně...
Další kniha, u které nemohu říct nic jiného než že je úžasná a skvělá. Je to další nutná výbava k cestě za barevným a veselým košíkem, který si doneseme z lesa....
Další kniha, u které nemohu říct nic jiného než že je úžasná a skvělá. Je to další nutná výbava k cestě za barevným a veselým košíkem, který si doneseme z lesa. Ryzce jsou velmi výtečné houby a nebojím se říct, že jsou stejně kvalitní jako hříbky. V knize je spousta popisů, někdy možná až moc odborných, ale já sama to beru jako vzdělávací formu, aby mozek neustrnul na místě. Ve výsledku se stejně jako v každé knize hodí znát dobu růstu, morfologické znaky a případné další tinktury ideálně recepty, které zpestří náš jídelníček. Líbí se mi, že je tato kniha šitá na míru na naše podmínky a tím je pak mnohem snazší zjistit, které nezbedníky mám ve svém okruhu. Nejvíce mě mrzí, že se tady u nás také tolik nádherných hub nevyskytuje, mám spíše štěstí na ty nejedlé, ale to bude nejspíše neschopností přijít na má sběratelská místa včas.
Číst více Číst více
2.3.2018
Poslední dobou prý hřibovitých hub v lese ubývá a tak autoři považují za užitečné zaměřit se také na jiné druhy. Výhodou ryzců je, že se nedají zaměnit za žádnou jedovatou muchomůrku, strmělku nebo pavučinec. Pár ryzců je ovšem také jedovatých, ale ty tři si díky fotografiím určitě s jedlými nespletete. Všeobecně známé čtyři nejchutnější druhy sbíráme také, je načase rozšířit repertoár. Kniha je pěkný...
Poslední dobou prý hřibovitých hub v lese ubývá a tak autoři považují za užitečné zaměřit se také na jiné druhy. Výhodou ryzců je, že se nedají zaměnit za žádnou...
Poslední dobou prý hřibovitých hub v lese ubývá a tak autoři považují za užitečné zaměřit se také na jiné druhy. Výhodou ryzců je, že se nedají zaměnit za žádnou jedovatou muchomůrku, strmělku nebo pavučinec. Pár ryzců je ovšem také jedovatých, ale ty tři si díky fotografiím určitě s jedlými nespletete. Všeobecně známé čtyři nejchutnější druhy sbíráme také, je načase rozšířit repertoár. Kniha je pěkný dárek pro vášnivého houbaře. "Ohledně palčivého ryzce ryšavého je zajímavé, že známý mykolog A. Pilát ve svém atlase hub uváděl tento druh po úpravě jako jedlý. Bylo by záhodno vyzkoušet, zda u mléčně zkvašených ryzců ryšavých palčivá chuť zcela vymizí, takže budou v této úpravě chutné. Doufáme, že některý z čtenářů této knihy to vyzkouší a o svou zkušenost se s námi podělí..." Ale pročpak to páni autoři ještě nevyzkoušeli sami?
Číst více Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat