Objednávka

Jaro
Tištěná kniha

82 % (8 Hodnocení)

Jaro

82 % (8 Hodnocení)

Tištěná kniha - vázaná s laminovaným potahem

rok vydání 2016

351 Kč

Běžná cena 399 Kč

Ušetříte 48 Kč

Skladem > 5 ks

Podrobnosti

O knize

Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek - edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářkých trhů a reflektuje trendy vaření z lokálních a místních surovin. V první ze čyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli bude zářit sezonní zelenina,...
Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek - edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářkých trhů a reflektuje trendy vaření z lokálních a místních surovin. V první ze čyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli bude zářit sezonní zelenina, jako je baby špenát,...
Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek - edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářkých trhů a reflektuje trendy vaření z lokálních a místních surovin. V první ze čyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli bude zářit sezonní zelenina, jako je baby špenát, chřest, křupavé saláty, plané rostliny… Nebudou chyběr ani pokrmy s jehněčím masem, rybami či vejci, anebo dezerty s rebarborou či jahodami. Kuchařka má 160 stran a obsahuje víc než 100 receptů - testovaných v redakční kuchyni časopisu Apetit a vyladěných k dokonalosti. Kromě receptů v knize najdete tipy na pěstování zeleniny a ovoce, pranostiky, pokrmy vztahující se k nejrůznějším svátkům a jiným významným dnům (např špenátovou polévku na Zelený čvrtek, kopřvovou nádivku na Velikonoce atd.), přehledy sezonních surovin, tipy na nákupy na trhu atd. Podle autorky kuchařek edice Sezonní recepty Stáni Moravcové ml. půjde o "moderní lidový kalendář se super recepty". Vařte podle sezony a z lokálních surovin už uměly naše babičky, dnes to tak dělají šéfkuchař v nejlepších restauracích. Díky našim receptům s tím můžete začt i vy. Tak hurá na trh a pak rychle do kuchyně.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

82%

(8 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

10.7.2021
Kniha je dobře zpracovaná, je rozdělená na tři jarní měsíce. Ke každému je povídání o zvycích, co roste a další. Pak jsou recepty. Ne vždy je jednoduché sehnat všechny ingredience, ne vždy je to stoprocentně jarní. Třeba recept na pečené vejce po mexicku, nechápu, co je na tom jarního, ovšem manželovi jídlo chutnalo a to se počítá. Když to shrnu, pokud seženete ingredience, vaří se podle kuchařky...
Kniha je dobře zpracovaná, je rozdělená na tři jarní měsíce. Ke každému je povídání o zvycích, co roste a další. Pak jsou recepty. Ne vždy je jednoduché sehnat...
Kniha je dobře zpracovaná, je rozdělená na tři jarní měsíce. Ke každému je povídání o zvycích, co roste a další. Pak jsou recepty. Ne vždy je jednoduché sehnat všechny ingredience, ne vždy je to stoprocentně jarní. Třeba recept na pečené vejce po mexicku, nechápu, co je na tom jarního, ovšem manželovi jídlo chutnalo a to se počítá. Když to shrnu, pokud seženete ingredience, vaří se podle kuchařky dobře.
Číst více Číst více
26.7.2020
Hned první recept není tak docela jarní, ale je v něm zelená brokolice a to se přeci počítá. A to je právě ta potíž. Kuchařky od kolektivu autorů nebývají dobře koncepčně pojaté a Jaro rozhodně není žádný výjimka. V knize se najde řada zajímavých pokrmů, které jsou bohužel vyváženy stejným množstvím nepodařených výstřelů a "receptů" typu namažte máslo na chleba. Recepty v knize jsou rozděleny podle...
Hned první recept není tak docela jarní, ale je v něm zelená brokolice a to se přeci počítá. A to je právě ta potíž. Kuchařky od kolektivu autorů nebývají dobře...
Hned první recept není tak docela jarní, ale je v něm zelená brokolice a to se přeci počítá. A to je právě ta potíž. Kuchařky od kolektivu autorů nebývají dobře koncepčně pojaté a Jaro rozhodně není žádný výjimka. V knize se najde řada zajímavých pokrmů, které jsou bohužel vyváženy stejným množstvím nepodařených výstřelů a "receptů" typu namažte máslo na chleba. Recepty v knize jsou rozděleny podle tří jarních měsíců, kde u každého najdeme úvodní povídání o sezónních surovinách a nejčastějších zvycích. Následují recepty samotné. Bývají doplněné o fotku, časovou náročnost, počet porcí a obtížnost. Kvalita popisu postupu se poměrně liší. V knize najdeme obsah se všemi recepty a na konci rejstřík, který ale neobsahuje suroviny, nýbrž opět přehled všech receptů, tentokrát rozdělený podle typu pokrmu. Celkově knihu hodnotím jako zajímavou, i když trochu bezduchou. Až vyzkouším více receptů, rozepíšu se trochu víc.
Číst více Číst více

Více od autora:

Autor Neuveden

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat