Objednávka

Proč pláčeme při krájení cibule?

Proč pláčeme při krájení cibule?
Tištěná kniha

83 % (14 Hodnocení)

Proč pláčeme při krájení cibule?

83 % (14 Hodnocení)

Tištěná kniha - vázaná s laminovaným potahem

rok vydání 2018

276 Kč

Běžná cena 329 Kč

Ušetříte 53 Kč

Vyprodáno

Podrobnosti

  • Nakladatel
  • Kategorie
  • Výška
    • 173.00 mm
  • Šířka
    • 193.00 mm
  • Hloubka
    • 16.00 mm
  • Hmotnost
    • 0.31 kg
  • Jazyk
    • čeština
  • Počet stránek
    • 160
  • Typ vazby
    • vázaná s laminovaným potahem
  • Ean
    • 9788027107735
  • ISBN
    • 9788027107735

O knize

Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit...
Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních,...
Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe. Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

83%

(14 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

25.7.2019
Složení ovoce a zeleniny na jednom místě a následné chemické reakce, ke kterým může dojít. Za mě vědecké odpovědi na několik mýtů z dětství typu: zelené brambory jsou jedovaté, jádra z meruněk obsahují kyanid apod. Jediná věc, která mi vadila byla celostránková info-grafika ke konkrétnímu případu tj. jedna strana textu, jedna strana grafiky (obsahuje to samé co text), takže kniha má dvojnásobný objem....
Složení ovoce a zeleniny na jednom místě a následné chemické reakce, ke kterým může dojít. Za mě vědecké odpovědi na několik mýtů z dětství typu: zelené brambory...
Složení ovoce a zeleniny na jednom místě a následné chemické reakce, ke kterým může dojít. Za mě vědecké odpovědi na několik mýtů z dětství typu: zelené brambory jsou jedovaté, jádra z meruněk obsahují kyanid apod. Jediná věc, která mi vadila byla celostránková info-grafika ke konkrétnímu případu tj. jedna strana textu, jedna strana grafiky (obsahuje to samé co text), takže kniha má dvojnásobný objem. Na druhou stranu, pro středoškolskou chemii asi úžasná výuková pomůcka.
Číst více Číst více
20.7.2019
Jeden z dárků od přítelkyně ke svátku. Moc zajímavá kniha, objasňující celou řadu věcí, na které při jezení narazíme, či které nás v souvislosti s jídlem napadnou. Jednoduše srozumitelné texty jsou doplněny i vzorci chemických sloučenin a jejich názorným zobrazením pro ty, kteří se do této problematiky chtějí ponořit hlouběji. Kniha tímto způsobem nenásilnou formou popularizuje chemii, která nás sice...
Jeden z dárků od přítelkyně ke svátku. Moc zajímavá kniha, objasňující celou řadu věcí, na které při jezení narazíme, či které nás v souvislosti s jídlem napadnou....
Jeden z dárků od přítelkyně ke svátku. Moc zajímavá kniha, objasňující celou řadu věcí, na které při jezení narazíme, či které nás v souvislosti s jídlem napadnou. Jednoduše srozumitelné texty jsou doplněny i vzorci chemických sloučenin a jejich názorným zobrazením pro ty, kteří se do této problematiky chtějí ponořit hlouběji. Kniha tímto způsobem nenásilnou formou popularizuje chemii, která nás sice všude obklopuje, které by se ale jinak většina čtenářů vyhnula obloukem. Určitě nejde o knihu na jedno přečtení a založení do knihovny, naopak se v ní dají najít zajímavé rady hodící se běžně v kuchyni, při uchovávání potravin apod.
Číst více Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat