Objednávka

Etiketa stolování

Etiketa stolování
Tištěná kniha

90 % (6 Hodnocení)

Etiketa stolování

90 % (6 Hodnocení)

Tištěná kniha - vázaná s laminovaným potahem

rok vydání 2021

593 Kč

Běžná cena 599 Kč

Ušetříte 6 Kč

Skladem 4 ks

Podrobnosti

O knize

Recepty nejtnámějších českých šéfkuchařů Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje,...
Recepty nejtnámějších českých šéfkuchařů Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla...
Recepty nejtnámějších českých šéfkuchařů Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, velkou pozornost však věnuje i domácímu stolování, tak důležitému pro to, abychom byli správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský. Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie. Seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji gastronomie i věhlasným kuchyním, které nyní vládnou světu. Jako bonus kniha představuje deset nejvýznamnějších osobností našeho gastronomického světa (Zdeněk Pohlreich, Jiří Štift, David Šašek, Radek Kašpárek, Jan Kracík, Flemming Laugesen, Roman Paulus, Jan Punčochář, Oldřich Sahajdák, Sylvio Spohr, Otakar Žoudlík), které se podělily o recepty na své nejvyhlášenější pokrmy. Grafické a výtvarné řešení povyšuje knihu do sféry dárkových publikací s praktickým obsahem. Je užitečná pro každého, kdo chce stolovat podle společenských pravidel.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

90%

(6 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

13.10.2022
Krásná kniha, ideální jako dárek.
18.5.2022
Je to spíše dárková kniha... Není špatná, ale spousta věcí se v knize opakuje (a to hned několikrát), takové té "omáčky okolo" je tam strašná spousta. Recepty známých šéfkuchařů jsou spíš reklamou na jejich restaurace než k tomu abyste si doma podle nich něco uvařily... Knihu bych (mimo jiné) vřele doporučila jako povinnou četbu pro učně v oboru kuchař/číšník.
Je to spíše dárková kniha... Není špatná, ale spousta věcí se v knize opakuje (a to hned několikrát), takové té "omáčky okolo" je tam strašná spousta. Recepty...
Je to spíše dárková kniha... Není špatná, ale spousta věcí se v knize opakuje (a to hned několikrát), takové té "omáčky okolo" je tam strašná spousta. Recepty známých šéfkuchařů jsou spíš reklamou na jejich restaurace než k tomu abyste si doma podle nich něco uvařily... Knihu bych (mimo jiné) vřele doporučila jako povinnou četbu pro učně v oboru kuchař/číšník.
Číst více

Více od autora:

Ladislav Špaček

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat