Objednávka

Postní kuchařka - od kořene po nať

Postní kuchařka - od kořene po nať
Tištěná kniha

83 % (12 Hodnocení)

Postní kuchařka - od kořene po nať

83 % (12 Hodnocení)

Tištěná kniha - vázaná s laminovaným potahem

rok vydání 2022

404 Kč

Běžná cena 499 Kč

Ušetříte 95 Kč

Skladem 3 ks

Podrobnosti

O knize

Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a...
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo...
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce. Kniha obsahuje: - více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty - 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje - sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin - tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření. - texty osvětlující postní období od Hanky Zemánkové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších - bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022 Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE. Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie. PAVEL DRDEL Strakonický rodák, ambasador Postní sbírky ČCE a šéfkuchař restaurace Sůl a Řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku čtyř restaurací Jíme Jih.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

83%

(12 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

12.9.2022

6

Vůbec to není marné. Pan Drhel je fajn člověk. Navnadil mě i k návštěvě jeho restaurace. Ta pokora vůči přírodě i potravinám ze všeho dost sálá, ať si o tom myslíme cokoli. Inspirativní zcela jistě. Jen mít trochu víc času na vyzkoušení . . . jistě se po Vánocích příští rok ještě potkáme . . . Povedená kniha. https://video.aktualne...
Vůbec to není marné. Pan Drhel je fajn člověk. Navnadil mě i k návštěvě jeho restaurace. Ta pokora vůči přírodě i potravinám ze všeho dost sálá, ať si o tom myslíme...
Vůbec to není marné. Pan Drhel je fajn člověk. Navnadil mě i k návštěvě jeho restaurace. Ta pokora vůči přírodě i potravinám ze všeho dost sálá, ať si o tom myslíme cokoli. Inspirativní zcela jistě. Jen mít trochu víc času na vyzkoušení . . . jistě se po Vánocích příští rok ještě potkáme . . . Povedená kniha. https://video.aktualne.cz/dvtv/drdel-jidla-si-nevazime-je-to-nefer-vuci-rostlinam-i-farmaru/r~3b43a246e32b11ec8b4e0cc47ab5f122/
Číst více Číst více
4.1.2023

2

Škoda, že Strakonice jsou tak daleko, protože to jak o jídle pan Drhel mluví (doporučuju rozhovor, na který odkazuje Chesterton), píše (doporučuju tuto knihu) bych chtěla vyzkoušet i naživo v jeho restauraci Sůl & Řepa.
Škoda, že Strakonice jsou tak daleko, protože to jak o jídle pan Drhel mluví (doporučuju rozhovor, na který odkazuje Chesterton), píše (doporučuju tuto knihu) bych...
Škoda, že Strakonice jsou tak daleko, protože to jak o jídle pan Drhel mluví (doporučuju rozhovor, na který odkazuje Chesterton), píše (doporučuju tuto knihu) bych chtěla vyzkoušet i naživo v jeho restauraci Sůl & Řepa.
Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat