Kardiometabolický syndrom

5 0

Kardiometabolický syndrom

    Doporučená cena: 195 

    Sleva: 17 %

    Ušetříte: 33 

    Cena pro Vás: 162 

    Dostupnost: Poslední kusy

    Hlídací pes:

    - +

ParametryKardiometabolický syndrom

Druh zboží:Kniha

Vydavatel/výrobce:MAXDORF

Počet stran:104

Vazba:Brožovaná bez přebalu lesklá

Rozměry:190 x 112 x 7

Kód:0135002

EAN:9788073453008

ISBN:978-80-7345-300-8

Rok vydání:2012

Jazyk:Česky

Kardiometabolický syndrom (KMS) popsal prof. Gerald Reaven koncem 80. let 20. století jako syndrom X.

Syndrom - jehož přesná definice i název se stále zpřesňuje - se v průběhu doby dostal do samého centra zájmu současného vnitřního lékařství. Podstatou syndromu jsou dvě základní poruchy - inzulinová rezistence (a z ní vyplývající porucha lipidového spektra - tedy metabolický syndrom) a arteriální hypertenze. Inzulinová rezistence sama je často důsledkem nadváhy a obezity. Monografie prof. Rosolové shrnuje historii, definici a diagnostiku kardiometabolického syndromu i jeho patofyziologii spolu s hodnocením kardiometabolického rizika, tj. rizika pro vznik diabetes mellitus 2. typu a pro rozvoj předčasné aterosklerózy a aterosklerotických vaskulárních nemocí. Knížka je však zaměřená především na současnou každodenní klinickou praxi, těžištěm je ovlivnění vysokého kardiometabolického rizika jak cestou změny životního stylu, tak zejména farmakoterapie jednotlivých součástí syndromu: inzulinové rezistence, dyslipidemie, obezity a hypertenze.

Jméno
Hodnocení
Recenze
Odeslat recenzi

Odeslat příteli Tisk produktu

Novinky e-mailem

Přejete-li si dostávat naše knižní novinky, stačí vyplnit Váš e-mail.

Nabídka pro knihovny

Získejte výraznou SLEVU na všechny tituly Mladé fronty.

VÍCE INFORMACÍ

Knižní klub

Tradiční program pro zástupce škol s nabídkou knih zlevněných o 20 - 50 %

výhody klubu
Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Vaši uživatelskou spokojenost. Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek.Více informací o použití cookies.
OK