Vietnamská kuchyně zažívá obrovský vzestup. V centrech velkých měst i na jejich periferiích vzkvétají stále nové špičkové restaurace i bistra, kde se připravují právě pokrmy plné vietnamských chutí a vůní. Proto by žádnému milovníkovi vaření neměla doma chybět vietnamská kuchařka.
    Více
Kuchyně Vietnamu je považována za jednu z nejzdravějších. Panuje zde totiž snaha zachovat pokrmy v co nejčerstvější formě. Často se také řídí teorií pěti elementů, která zajišťuje dokonalou kombinaci chutí, mezi kterými často najdeme i ostrou a kyselou. Pokrmy tak mají velmi specifickou a dokonale vyladěnou chuť.

Základ vietnamských pokrmů často tvoří rýže, která je doplněná tradičními i méně známými ingrediencemi, jako jsou arašídy, mango, koriandr, citronová tráva, mořské plody nebo rybí omáčka. Maso se tradičně konzumuje spíše střídmě.

S jistotou si můžete vybrat například knihu Pravá vietnamská kuchyně, která vás naučí vařit jako rodilý Vietnamec. Dále je velmi šikovná i asijská kuchařka jménem Více než vietnamská kuchařka. V ní se dozvíte zajímavé informace o původu jednotlivých jídel i různé triky, díky kterým ohromíte rodinu i přátele. Neprohloupíte ani s knihou Vietnamská kuchařka od Bé Ha a její maminky, se kterou se do vaření nemusí bát pustit ani nezkušení či zaneprázdnění kuchaři.

Inspirovat vás může i vietnamská kuchařka Viet Anh Doana, který se proslavil rolí v seriálu Ohnivý kuře. V jeho knize Vietnamská kuchařka naleznete 60 nejlepších receptů z jeho kuchyně. Další zajímavou knihou je i Vietnamská kuchařka s rodinným příběhem, kterou připravil známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Můžete s ním tak sledovat cestu manželů Tuana a Lan, kteří v Čechách úspěšně provozují pravá vietnamská bistra.