Korejská kuchyně spojuje národní jídla Severní i Jižní Koreje. Jejím základem je hlavně maso, zelenina a rýže a mezi běžnými přísadami najdeme zejména sezamový olej, sójovou omáčku, česnek, zázvor a chilli pastu. Korejská kuchyně je v Česku zatím velmi málo známá. O to zajímavější bude, když vám libovolná korejská kuchařka pomůže vrhnout se v kuchyni právě na tyto národní recepty.   Více
Nejznámějším pokrmem z Korejského poloostrova je zřejmě kimči, pikantní salát z fermentované zeleniny a chilli, který se v Koreji tradičně podává ke každému hlavnímu jídlu. Kimči by si správně měla každá korejská žena připravovat sama doma. Pokud nechcete v přípravě tohoto základního korejského receptu zůstat pozadu, pomůže vám první korejská kuchařka jménem Krása korejského jídla. V ní naleznete nejen samotné recepty, ale i různé příběhy o pokrmech a jejich složkách, takže se dozvíte spoustu nových zajímavých informací o této národní kuchyni.

Dalším tradičním jídlem je i bibimbap. Jedná se o misku rýže, na které jsou naskládané různé syrové i vařené druhy zeleniny, vařené maso a volské oko. Často se samostatně podává i pálivá omáčka. Při přípravě pokrmů se také používá tradiční rýžové víno. Rýže je také základem korejského piva i alkoholu jménem sodžu. Maso se v korejské kuchyni používá zejména kuřecí a vepřové. V některých oblastech se konzumují i mořské plody, jiné regiony naopak kvůli náboženským důvodům vaří spíše vegetariánsky. Jakákoliv korejská kuchařka vám proto ukáže úžasnou rozmanitost korejské kuchyně, která je navíc považována za velmi zdravou.