Atlasy a encyklopedie piva
Zajímá vás, jak vlastně lidé přišli na nápad vařit pivo? Historické, ekonomické i kulturní souvislosti spojené s tímto zlatavým mokem vám pomohou pochopit knihy Dějiny piva a Z historie piva. Do minulosti vás pak přenese i publikace Praha u piva, která poutavým způsobem líčí historii pražských lidových hostinců, hospod, šenků a pivnic od poloviny 19. století.
Všechny podstatné informace o tradičních i mírně pozapomenutých druzích a stylech piva dal dohromady Tomáš Hasík v knize Svět piva a piva světa. Ta čtenářům pomůže zorientovat se v tom, co znamená ale, pale ale, weizen, bock, lambic, radler nebo třeba märzen a zároveň přispěje k tomu, aby se začali zajímat o skutečně kvalitní pivní produkty, které jsou dnes na světě k dostání.
Ať už si rádi vychutnáte jedno dobře vychlazené pivo na terase, v hospodě nebo na návštěvě u nejlepšího kamaráda, mohla by se vám hodit zábavná příručka Ellen Goldsteinové pojmenovaná Vše, co by měl vědět každý milovník piva. Kromě toho, že slouží jako skvělý informační zdroj, totiž přináší také spoustu inspirace k objevování nových druhů piva.
Kompletní soupisku českých a slovenský pivovarů (od nadnárodních koncernů až po minipivovary) čtenářům přináší druhé aktualizované vydání Pivopedie, kterou má na svědomí Radek Diestler. U každého z nich jsou uvedeny všechny potřebné informace, takže se dozvíte, kde přesně se nachází, jaký má výstav, co se zde dělo v minulosti a samozřejmě jaká konkrétní piva nabízí.
Kde si u nás můžete dopřát kvalitní zlatavý mok, poté poradí i publikace Kam za pivem v Čechách a na Moravě, kniha Pivovary Čech, Moravy a Slezska či titul Pivovary České republiky.
A pokud se chcete do vaření piva pustit sami, i pro vás tu máme spoustu zajímavých tipů. Jak na to, vám poradí třeba kniha Řemeslné vaření piva, která obsahuje ty nejlepší recepty z našich končin i ze zahraničí, nebo publikace Děláme si sami pivo, díky které se vaše kuchyň jednoduše promění na minipivovar. Praktické rady pak nabízí i Pivní bible.