Konec zimního království a poslední ohniska odporu

5 0

Konec zimního království a poslední ohniska odporu

Doporučená cena: 599 

Sleva: 15 %

Ušetříte: 90 

Cena pro Vás: 509 

Dostupnost: Ihned odesíláme

Hlídací pes:

- +

ParametryKonec zimního království a poslední ohniska odporu

Druh zboží:Kniha

Vydavatel/výrobce:VEDUTA

Počet stran:576

Vazba:Neznámá

Rozměry:219 x 174 x 44

Kód:0206541

EAN:9788088030133

ISBN:978-80-88030-13-3

Jazyk:Česky

Bitva na Bílé hoře 8. listopadu 1620 je bezesporu jedním z klíčových momentů třicetileté války a neblahým dnem českých dějin. Širší veřejností je často vnímána za národní tragédii s dalekosáhlými následky. Přesto prohraná bitva nemusila ještě znamenat zhroucení veškerého branného odporu v zemích Koruny české, protože existovali stoupenci zvoleného českého krále Fridricha V. Falckého, kteří boří tento tradiční mýtus a kteří byli schopni rozehrát další vojenskou partii proti císaři a jeho spojencům.

O některých z nich, o kladných a záporných postavách, o dobrodruzích i hrdinech, o zajímavých problémech a historických událostech se autor snažil podat výklad v předložené knize. Měsíce statečného odporu vojenských skupin především bývalé stavovské armády a takřka dvouletá pobělohorská pacifikace Fridrichova kralování (především na Lokti, ve Falknově [Sokolově], v Třeboni, na Orlíku, v Táboře, na Zvíkově a v Kladsku ) byly teprve skutečným koncem zimního království.

Jméno
Hodnocení
Recenze
Odeslat recenzi

Odeslat příteli Tisk produktu

PODOBNÉ KNIHY

DALŠÍ PODOBNÉ KNIHY

Novinky e-mailem

Přejete-li si dostávat naše knižní novinky, stačí vyplnit Váš e-mail.

Nabídka pro knihovny

Získejte výraznou SLEVU na všechny tituly Mladé fronty.

VÍCE INFORMACÍ

Knižní klub

Tradiční program pro zástupce škol s nabídkou knih zlevněných o 20 - 50 %

výhody klubu
Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Vaši uživatelskou spokojenost. Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek.Více informací o použití cookies.
OK