Tři oříšky pro Popelku

5 0

Tři oříšky pro Popelku

Doporučená cena: 315 

Sleva: 17 %

Ušetříte: 54 

Cena pro Vás: 261 

Dostupnost: Poslední kusy

Hlídací pes:

- +

ParametryTři oříšky pro Popelku

Druh zboží:Kniha

Vydavatel/výrobce:ATLANTIS

Počet stran:320

Vazba:Pevná s přebalem matná

Rozměry:205 x 150 x 23

Kód:0037954

EAN:9788071082439

ISBN:80-7108-243-0

Rok vydání:2003

Jazyk:Česky

Z dramatické tvorby Františka Pavlíčka (1923-2004) vyšel v Atlantisu nejprve soubor divadelních textů Zrcadlení (1997) a v roce 2003 ve svazku Tři oříšky pro Popelku tři jeho pohádkové filmové scénáře.

Na záložku autor o knize napsal: "Pohádka mne vždy přitahovala mýtickou čarovností, sugestivností fantazie a poetickou krásou. Do tohoto svazku jsem zařadil dva své filmové scénáře na motivy pohádek Boženy Němcové Princ Bajaja a Tři oříšky pro Popelku z let 1970 a 1972, a scénář své původní filmové pohádky Královský slib z roku 2000. Prince Bajaju natočil v roce 1971 režisér Antonín Kachlík, a protože jsem tehdy už nesměl publikovat, kryla mé autorství scénáře Eva Košlerová. V roce 1973 natočil režisér Václav Vorlíček Tři oříšky pro Popelku. Můj scénář z roku 1972 na sebe vzala Bohumila Zelenková. Jako autor scénáře jsem směl být uveden teprve u své pohádky Královský slib, kterou v roce 2001 natočil režisér Kryštof Hanzlík."

Svazek uzavírá filmografie všech tří filmových pohádek, kterou poskytl Národní filmový archiv.

Jméno
Hodnocení
Recenze
Odeslat recenzi

Odeslat příteli Tisk produktu

PODOBNÉ KNIHY

DALŠÍ PODOBNÉ KNIHY

Novinky e-mailem

Přejete-li si dostávat naše knižní novinky, stačí vyplnit Váš e-mail.

Nabídka pro knihovny

Získejte výraznou SLEVU na všechny tituly Mladé fronty.

VÍCE INFORMACÍ

Knižní klub

Tradiční program pro zástupce škol s nabídkou knih zlevněných o 20 - 50 %

výhody klubu
Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Vaši uživatelskou spokojenost. Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek.Více informací o použití cookies.
OK